Anne stående i bregner vandslange

Pressemeddelelse

Vindblæst

48 øjeblikke

48 grunde til at søge derhen, hvor kærligheden og meningen er

Livet har blæst Anne Kalhave Brostrøm direkte i favnen på både en stormende genforelskelse i Thys vindblæste, rå og vilde natur og endnu vigtigere, i favnen på en mere meningsfuld tilværelse som forfatter og music manager. Med udgivelsen af digtsamlingen Vindblæst. 48 øjeblikke har Anne Kalhave Brostrøm både indfriet en mangeårig forfatterdrøm og også et mantra om at søge derhen, hvor kærligheden og meningen er.

Digtsamlingen er en del af den rejse, som Anne Kalhave Brostrøm begav sig ud på for et år siden. Hun gjorde det, som mange har en drøm om, men som kun de færreste udlever; at mærke efter og handle efter, hvad der giver mening og værdi i livet. Og om at blæse konventionerne et stykke.

Efter i årevis at have levet et på mange måder privilegeret liv og rejst hele verden tynd tog Anne Kalhave Brostrøm konsekvensen af, at meningen og lykken ikke ligger i den på overfladen perfekte tilværelse med høj indkomst, magtfulde jobs og materielle goder. Hun udskiftede det privilegerede liv og prestige, fast chefjob og økonomisk sikkerhed i København med et mere usikkert og uforudsigeligt liv som forfatter hjemme i Thy, hvor hun er vokset op.

Om Vindblæst. 48 øjeblikke siger Anne Kalhave Brostrøm:

“Tiden var ganske enkelt kommet til at give kreativiteten og æstetikken en langt mere prominent plads i mit liv. ’Vindblæst’ er flygtige situationer, som kommer og går, og grænsen mellem fiktion og virkelighed er flydende. Noget er oplevet. Noget er opdigtet. Og noget er en kombination af fiktion og virkelighed. Bogen er ikke selvbiografisk, men følelserne i de 48 øjeblikke er 100 % ægte for mig. At leve et liv, hvor du er 100% ægte og ærlig over for dig selv, kræver mod. Mit ret markante karriereskifte er sammen med de øvrige eksistentielle valg, jeg traf, det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Det har krævet barske og til tider nærmest brutale beslutninger, men i dag føler jeg mig stærkere, gladere og mere vis og fri end nogensinde før.”

Vindblæst. 48 øjeblikke er både en romantisk kærlighedshistorie og en kærlighedshistorie om at vende hjem til Thy og hjem i sig selv. Digtene kan læses uafhængigt af hinanden eller som en sammenhængende fortælling. Det er en nærværende og ærlig fortælling, hvor forfatteren demonstrerer sin fine og legende fornemmelse for sproget og en evne til med få ord at indkapsle store øjeblikke af passion, længsel og afmagt.

Vindblæst. 48 øjeblikke er udgivet på eget forlag og trykt i andet oplag, efter det første oplag blev udsolgt på under en måned. Bogen er den første i en planlagt serie på fire digtsamlinger, der hver især udfolder sig i ét af de fire elementer: Luft, jord, ild og vand.